Joggy, Nikki en Robin Robijn openen Nationale Sportweek op De Meander

De Nationale Sportweek is vrijdag in Nieuwegein swingend geopend door mascotte Joggy en zijn begeleider Nikki. Op daltonschool De Meander dansten zij samen met de jongste leerlingen en Robin Robijn op het Wortellied, dat speciaal voor Joggy is geschreven.

Wethouder Van Engelen was ook van de partij. Hij nam het officiële deel van de opening van de Nationale Sportweek voor zijn rekening. En hoewel hij zijn toespraak aanpaste aan zijn jonge publiek, was duidelijk dat de kleuters maar een ding wilden: dansen met Nikki, Joggy en Robin. En dat deden ze.

De kinderen sprongen, zwaaiden en schudden met hun kont, precies zoals het liedje voorschreef. Zo hadden ze er bij de start van deze Nationale Sportweek meteen al een gezellig beweegmoment op zitten.

Sportweek

Over de Nationale Sportweek in Nieuwegein
Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek om draait. Ook tijdens de 20ste editie in september 2023 komt Nieuwegein weer volop in beweging.

Tijdens de Nationale Sportweek organiseren de buurtsportcoaches van SportID samen met lokale partners en clubs veel verschillende activiteiten voor alle doelgroepen. Op deze manier kan je als inwoner van Nieuwegein op een laagdrempelige manier kennismaken met het lokale sport-, beweeg-, en cultuuraanbod.

Programma
Het hele programma van de Nationale Sportweek kun je hier bekijken. Zo is er een dag voor inclusief sporten, zijn er Sport Try-Outs, Yoga in Concert, een Peuterdag, je weerbaarder maken tijdens de Sport & Defensie, een Feel Gold Festival, de Vitality Games of kun je meedoen met de Joggy’s Speurtocht.

Verenigingsmarkt
Tijdens de Nationale Sportweek staat tussen 10.00 uur en 16.00 uur zaterdag 16 september in het teken van de sport- en beweegverenigingen.

Alles gaat plaatsvinden op het Cityplaza. Je kunt meedansen met de dansscholen die op het podium hun beste moves laten zien of je kan informatie ophalen bij de kraampjes op Cityplaza bemand door de diverse sportverenigingen in Nieuwegein. Alles is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk